10 Eylül 2007

Bozuk bir "iPod mini" ne işe yarar ??

Bunu anlamak için onu sökmek lazım :) Nıha nıha..

Yeğenim Gülberk'in (GUBIX) konnektörleri kopuk ve tamir edilemeyen "4GB iPod" mini sini hep beraber cânı gönülden sökelim..Acaba içinde ne var?? Daha büyük görmek için fotolara klikleyin..



Önce bir iPod alınır..



Gerekli alet edevat..


Alt kapak kanırta kanırta çıkartılır..Alet bozuk ya..


Üst kapak da aynı şekilde..


Solda sağda iki vida var onlar sökülür..


Vidaları söktüğümüz yerden yukarı bir alet yardımıyla çekiyoruz..


İşte bir iPod un içi..


Pili..


iPod u sökmemizin amacı bu boşuna sökmüyoruz oyun olsun diye herhalde.. Hitachi 4GB microdrive disk.. Bu disk işimize yarayacak..Bunu Flash Disk olarak kullanacağız..


Microdrive diskler CF kartlarla aynı işlevi görürler boyutları aynıdır..Aynı slotlara sığarlar.. Bazıları dijital kameralarda CF kart olarak kullanılır..(ne iyi bir haber değil mi??) Ama bu durum iPod mini ler için geçerli değildir..Sürpriiiiz.. Creative MuVo nun eski modellerinde yani kartın arkasındaki seri numarasında 13G1766 yazıyorsa dijital kameralarda kullanılır..iPod minilerde bu numaranın sonu 68 ile biter..CF kartları fiyatları yüksekken ve daha piyasaya doğru dürüst 4GB kart çıkmamışken bazı uyanık kullanıcılar karttan daha ucuz olan bu media player lari alıp içindeki diski makinalarına takıp şakır şakır foto çekince firmalar uyanmış ve bu diskleri kilitlemişler ve "True IDE Disk" haline getirmişler.. Şimdilerde derler ki ileride True IDE Diskleri de kullanabilen makinalar çıkacak biz de o zaman kullanabilecez derler..Ben bunu diyenlerin yalancısıyım.. Kart benim EOS 5D de çalışmıyor bu arada :((


Haa bu arada iPod u kalemlik olarak kullanabilirsiniz :))


Evet kart CF slotta rahatlıkla çalışıyor.. Zaten slotta CF/MD yazıyor..


iPod un içindekiler..


Bu arada "gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğiyle iPod un içindeki parçaları herhangi bir player da çalabilir veya bilgisayarınıza aktarabilirsiniz..




iTunes da çalınan bir parça..


Formatlayın PC de paşa paşa flash disk olarak kullanın.. 4GB az buz değil..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

iyiymiş teşekkurler