20 Aralık 2006

The Rasterbator..Poster Programı..

Bu programla yalnızca A4 kağıt kullanarak yani normal yazıcılarla baskı yaparak dev posterler oluşturabilirsiniz..Fotoğraflara klikleyin..
Buradan İndirin.. http://arje.net/files/Rasterbator_Standalone_1.2.zip Yalnızca 886 KB.











9 Aralık 2006

"Pixresizer" proramını anlatırken kullandığım fotoğrafın sırrı nedir?


Bu fotoğraftaki her bir şahıs aslında şarkı söyler gibi("Aaa derken") gözükmektedirler.İşin aslı öyle değildir.1 no'lu şahsın "Aaa" sı.."Aaa nasıl olmuş öyle" veya "Aaa getirtmeyin beni oraya" tarzında bir "Aaa" dır.. 2 no'lu şahsın "Aaa" sı ise ayağına basılmış veya elinde oynadığı şey eline batmış ya da 1 no'lu şahsın sol eliyle yaptığı bizim göremediğimiz bir hareketten dolayı çektiği acı yüzünden okunacak bir "Aaa" dır.. 3 no'lu şahıs ise o an ortamda bulunan dişhekimlerini farketmiş ve çaktırmadan dişlerini onlara göstermek amacıyla çürük falan varsa söylesinler "gel aşağıda halledelim elimize mi yapışır" desinler diye söylenmiş bir "Aaa" dır..Bu fotoğrafın sırlarını açıklamaya sayfalar yetmez..Bu kadarıyla idare ediverin artık..

Diyelim ki serileri..Pixresizer..


Diyelim ki..Dijital fotoğraf makinenizle tatil günü eşin dostun birtakım fotolarını çektiniz ve onlara da şu sözü verdiniz.."Ben bunları sana Pazartesi e-mail atarım"..Zor atarsınız..Çektiğiniz herbir fotoğraf 4 megapiksel bir makine için yaklaşık 2,5- 3 MB..Başka bir deyişle 68x80 cm lik bir görüntü..Kimde 60x80 cm lik bir ekran var ki?? Bir de bunlar 2 saatte gitmiyor e-mail le..Eee bunları hem ebat olarak hem de megabayt olarak küçültmek lazım..Evet burada devreye Pixresizer adındaki 2,2 MB lık bedava bir program giriyor..Bu çok basit programı http://bluefive.pair.com/PIXresizer.zip adresinden indirip bilgisayarınıza kuruyorsunuz..Daha sonra üstteki fotoya sağ tıklayıp "yeni pencerede aç" komutunu veriyorsunuz..Ben size programı nasıl kullanacağınızı anlatıyorum..
1 no'lu fotoda küçültmek istediğimiz fotoyu yüklemek için load butonuna basıyor ve 2 no'lu ekranla karşılaşıyoruz fotomuz neredeyse seçiyoruz ve diyoruz.(Burada benim seçtiğim fotonun boyutu 2,80 MB ziyadesiyle büyük..)
3 no'lu fotoda seçtiğimiz fotoyu programın ekranında görüyoruz..4 no'lu foto en önemli kısımlardan biri burada istediğimiz foto boyutunu belirleyeceğiz..Dikkat edin seçtiğimiz fotonun hemen altında bir image info bölümü var.. Burada image size bölümünde birtakım rakamlar yazıyor..(2272 x1704 piksel)Bu size bir bilgi vermeyebilir..
Şöyle örnekleyelim..Ekranınız(ya da fotoyu yollayacağınız kişinin ekranı) (17 inç 1280x1024piksel)36 x 45 cm veya (15 inç 1024x768piksel)27 x 36 cm gibi bir ölçü ise bu ölçülerden büyük bir fotoyu ona yollamanın manası yoktur arkadaşlar..
Dolayısıyla 4. fotodaki 2. Select new size bölümünde %100 olarak gördüğümüz bizim gerçek boyutumuz.. %50 olarak gördüğümüz orjinalinin yarısı kadar.. %25 olarak gördüğümüz dörtte biri kadar..vs. vs.Ben örnekte %33 seçmişim 3'te biri gibi (749x562 piksel) cm ifadesi olarak da 20x26 cm.. Siz neyi isterseniz onu seçin..Ama yukarıdaki rakamları inceleyin..5 no'lu fotoda 3.Select file format JPEG de kalsın..Nihayet Save picture diyerek 6 no'lu fotodan bir yer ve isim belirleyin..İsim olarak programın kendisi sizin fotonun ismine seçtiğiniz boyutu da ekleyerek yeni bir isim atıyor..Kaydet.. 7 no'lu foto Tamam..Yeni boyut 8 no'lu fotoda yalnızca 97,2 KB..Nakkadar ilginç değil mi??Ben iyicene anlayın diye uzattım..Bir iki kere deneyin kullanımı çok çok kolay bir program..Daha sonra birden fazla (bir klasör içindeki) fotoya aynı işlemi yapmayı öğreteceğim..Görüşmek dileğiyle şen ve esen kalınız efendim..

28 Kasım 2006

Keyboard Shortcuts..

General keyboard shortcuts

CTRL+C
Copy.

CTRL+X
Cut.

CTRL+V
Paste.

CTRL+Z
Undo.

DELETE
Delete.

SHIFT+DELETE
Delete selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin.

CTRL while dragging an item
Copy selected item.

CTRL+SHIFT while dragging an item
Create shortcut to selected item.

F2
Rename selected item.

CTRL+RIGHT ARROW
Move the insertion point to the beginning of the next word.

CTRL+LEFT ARROW
Move the insertion point to the beginning of the previous word.

CTRL+DOWN ARROW
Move the insertion point to the beginning of the next paragraph.

CTRL+UP ARROW
Move the insertion point to the beginning of the previous paragraph.

CTRL+SHIFT with any of the arrow keys
Highlight a block of text.

SHIFT with any of the arrow keys
Select more than one item in a window or on the desktop, or select text within a document.

CTRL+A
Select all.

F3
Search for a file or folder.

ALT+ENTER
View properties for the selected item.

ALT+F4
Close the active item, or quit the active program.

ALT+Enter
Displays the properties of the selected object.

ALT+SPACEBAR
Opens the shortcut menu for the active window.

CTRL+F4
Close the active document in programs that allow you to have multiple documents open simultaneously.

ALT+TAB
Switch between open items.

ALT+ESC
Cycle through items in the order they were opened.

F6
Cycle through screen elements in a window or on the desktop.

F4
Display the Address bar list in My Computer or Windows Explorer.

SHIFT+F10
Display the shortcut menu for the selected item.

ALT+SPACEBAR
Display the System menu for the active window.

CTRL+ESC
Display the Start menu.

ALT+Underlined letter in a menu name
Display the corresponding menu.
Underlined letter in a command name on an open menu
Carry out the corresponding command.

F10
Activate the menu bar in the active program.

RIGHT ARROW
Open the next menu to the right, or open a submenu.

LEFT ARROW
Open the next menu to the left, or close a submenu.

F5
Refresh the active window.

BACKSPACE
View the folder one level up in My Computer or Windows Explorer.

ESC
Cancel the current task.

SHIFT when you insert a CD into the CD-ROM drive
Prevent the CD from automatically playing.
Dialog box keyboard shortcuts

CTRL+TAB
Move forward through tabs.

CTRL+SHIFT+TAB
Move backward through tabs.

TAB
Move forward through options.

SHIFT+TAB
Move backward through options.

ALT+Underlined letter
Carry out the corresponding command or select the corresponding option.

ENTER
Carry out the command for the active option or button.

SPACEBAR
Select or clear the check box if the active option is a check box.
Arrow keys
Select a button if the active option is a group of option buttons.

F1
Display Help.

F4
Display the items in the active list.

BACKSPACE
Open a folder one level up if a folder is selected in the Save As or Open dialog box.

Ortadaki kırmızı noktaya tıkla ve mouse tuşundan parmağını kaldırmadan mavi karelerden kaçmaya çalış..18 saniye bir rekor ama savaş uçağı pilotları bu dereceyi de geçiyormuş..Fotoya tıkla..

Güzel Wallpaperlar for you..VLAD Studios..Tam 61 Adet..


25 Kasım 2006

Rapidshare.de veya Rapidshare.com gibi sitelerden dosya indirme..











***Nasıl indiriyoruz bu dosyaları??*** Bu adreslere girince önce aşağılarda sağda "free" yazan yere tıklıyoruz..Daha sonra yukarılarda bir saniye sayacı belli bir zamanı (70-80 sn.) geriye doğru sayıyor..Bu sürenin sonunda "No premium-user. Please enter" (renkli yerde yazan 3 haneli rakamı ya da harf) i hemen sağdaki kutucuğa yazıyoruz ve "download" kutucuğuna tıklayıp dosyayı bilgisayarımıza kaydediyoruz.. Ne kadar kolay !! değil mi?? Bu ne böyle demeyin..Site normalde paralı..Fakat bu hizmeti belli bir eziyet karşılığı bedava olarak da sunuyorlar..Biz "free" olarak dosya indirdiğimiz için bu eziyeti biraz çekeceğiz..Saygı, sevgi..

Diyelim ki serileri..Max Lister..

"Diyelim ki" arşivinizde bir yığın içeriklerinde ne olduğunu bilmediğiniz veya hatırlayamadığınız CD, DVD ya da harddiskinizde belgelerim klasöründe v.s yine bir yığın klasör, dosya var..Max Lister adındaki http://www.acc.umu.se/~max/bin/MList.zip bu küçücük program bu medyalardaki dosyaları size text dosyası olarak sunuyor..Takıyorsunuz CD yi, programı açıyorsunuz programın içinden taktığınız CD nin yerini bulup istediğiniz bir yere(masaüstü v.b) "create list" diyorsunuz..CD içeriği listeleniyor..Bu dosyaya "Diyelim ki" 001 ismini verip bu 001'i CD nin de üzerine yazarsanız bir daha o CD yi takmadan içeriğini görebilirsiniz..Bu özellikle karışık içerikli medyalarda çok işe yarıyor..Güle güle kullanın..

Diyelim ki serileri..Fine Print..

"Diyelim ki" elinizde 300-400 sayfalık yazılar, e-kitaplar vesaire var ve bunları basmak istiyorsunuz çünkü ekrandan uzun yazılar okumak gözlerinizi yoruyor..Yorar da..Ama 400 adet dosya kağıdı ya da arkalı önlü 200 kağıt??İsraff..Fine print diye kullanımı çok kolay bir program var..Bunun özelliği bir dosya kağıdını 2 ye, 4 e, 8 e bölebiliyor ve veya booklet yapabiliyor..
%80 lere varan kağıt tasarrufu sağlıyor..Doğaya saygı..sayfayı 2'ye böldürüp(yatay dosya kağıdına yanyana dik 2 sayfa düşünün)..
Bir de arkalı önlü bastırırsanız kağıdı %75 ekonomik kullanabiliyorsunuz..En mantıklı ve gözü yormayan bu..İsterseniz kenarlarına "dosya"ya koymak için pay da bırakabiliyorsunuz v.b. v.b..
http://dl.filekicker.com/send/dir/143860-2RB1/fp555.exe
just click download and.... setup.....default printer olsun mu diye bir soru....olsun deyin....Yani sizin ana printeriniz bu artık..burada düzenlemelerinizi yapıp 2 ye mi böleceksiniz ?? arkalı önlü mü basacaksınız ?? burada yapıp esas printerinize yolluyorsunuz..Herhangi bir sayfaya print komutu verdiğinizde direk fineprint açılıyor oradan esas printerinize gidiyor..Süpper bir program..Kullanın ve tasarrufu yaşayın..Devir tasarruf devri efenim..

ASCII Kodları..

Hani şu word, excel programlar dışında(orada da kullanabilirsiniz) nette birşeyler yazarken mail atarken Kemal yerine Kemâl veya ½ ¼ ¾ falan veya © gibi simgeler yani klavyemizde olmayan karakter listesi.."alt" tuşunu basılı tutup aşağıdaki karakterler için karşılarındaki numarayı girin..

15 = ¤
20 = ¶
131 = â
132 = ä
133 = à
134 = å
136 = ê
137 = ë
139 = ï
140 = î
142 = Ä
143 = Å
144 = É
145 = æ
146 = Æ
147 = ô
149 = ò
150 = û
151 = ù
155 = ø
156 = £
157 = Ø
160 = á
161 = í
162 = ó
163 = ú
164 = ñ
165 = Ñ
168 = ¿
169 = ®
170 = ¬
171 = ½
172 = ¼
173 = ¡
181 = Á
182 = Â
183 = À
184 = ©
189 = ¢
190 = ¥
198 = ã
199 = Ã
210 = Ê
211 = Ë
212 = È
214 = Í
215 = Î
216 = Ï
222 = Ì
224 = Ó
225 = ß
226 = Ô
227 = Ò
228 = õ
229 = Õ
230 = µ
232 = ×
233 = Ú
234 = Û
235 = Ù
236 = ì
237 = ÿ
238 = ¯
239 = ´
241 = ±
243 = ¾
248 = °
249 = ¨
250 = ·
251 = ¹
252 = ³
253 = ²

Faydalı olur kanaatindeyim..

21 Kasım 2006

Merhabalar efendim..

Tekrar merhaba blogumun ilk sahifesi yayında..Artık bu sayfadan benimle, arkadaşlarımla ve yakın çevremle ilgili ne bileyim fotoğraftır, sinemadır, filmdir, bilgisayardır, internet siteleridir vesairedir çeşitli bilgi ve paylaşımlar ne bileyim haberler gibi beni, bizi ve bizi sevenleri ilgilendiren birtakım gerek münferit gerek topluca faaliyetlerin bir bütünlük içerisinde olmasa da yazının "bu abuk cümleler inşallah bitecek" mantalitesiyle davranmayıp bu blog yani günlüğe çeşitli katkılarda bulunmanız dileğiyle hoşgeldiniz..İnanın bu blogda bir daha böyle düşük cümleler görmeyeceksiniz değerli, değerli olduğu kadar da benim için çok önemli arkadaş, eş ve dostlarım..Oh be..nefes al..nefes ver..nefes al..nefes ver..